Vuoden tapahtumat

Vanhempainyhdistys järjestää vuosittain vähintään kolmet myyjäiset: syksyllä koulun perinteiset Mikkelin markkinat sekä joulu- ja kevätmyyjäiset. Tarjolla on aina monenlaista herkkua sekä kotiin vietäväksi että paikan päällä syötäväksi. On myös hienoja käsitöitä, kirppari täynnä edullisia löytöjä, hyvää tekeviä hoitoja ja oppilaiden esityksiä. Markkinat ovat mainio tilaisuus tutustua kouluun ja sen henkilökuntaan, lapsiin ja vanhempiin.

Juhlat luovat rytmin kouluvuoteen

Elias-koulussa juhlia on paljon ja ne rytmittävät harkitusti koko opiskeluvuoden. On mihin suunnistaa, mihin tähdätä ja valmistautua. Juhlan odotus ja juhlavalmistelut ovat yhtä merkityksellisiä kuin itse juhlatilaisuus. Steinerkouluun kuuluu elämän rytmisyyden ymmärtäminen ja vaaliminen.

Steinerkouluissa juhlitaan vuodenkierron juhlien ohella pienempiä juhlia kuten kuukausijuhlia, joissa oppilaat esittävät työnsä tuloksia toisilleen sekä luokkajuhlia, joissa oppilaat vastaavat itse tarjoilusta, ohjelmasta sekä jälkisiivouksesta. Koulun juhlien myötä lapsi kasvaa sosiaalisuuteen.

Juhlissa esiinnytään

Työ on valmis vasta kun se on esitetty, eli nostettu yksityisestä yleisölle. Esimerkiksi jokainen soitonopettaja tietää, että harjoittelu ilman esiintymisen tavoitetta on usein ponnetonta. Elias-koulussa esillepano ja esittämiseen tähtäävä työskentely on metodina kaikissa aineissa. Juhlissa nautitaan työn tuloksista esiintyen, katsellen ja kuunnellen.

Mikael-juhla

Vuodenkierron juhlat koulussa aloittaa Mikael-juhla syys-lokakuun taitteessa. Aurinko näyttäytyy meille talvea kohden aina lyhyemmän ajan. Keräämme rohkeutta ja tahtoa kasvavaa pimeyttä vastaan. Samalla luonnossa on sadonkorjuun aika ja voimme osoittaa kiitollisuutta auringon kypsyttämää satoa kohtaan.

Mikael-juhlassa 2. luokka esittää perinteisesti Mikael-legendan, jossa lohikäärmeen valta saadaan voitetuksi. Pyhä Yrjänä ratsastaa vapauttamaan prinsessan lohikäärmeen pauloista. Lapsille kuvaelman muodossa annettu viesti koskettaa myös meitä aikuisia ja voimme kysyä, mistä löydän itsessäni lohikäärmeen – se ei liene vaikeaa – mutta myös kuinka tavoitan Mikaelin voiman, rohkeuden ja tahdon?

Adventtipuutarha

Vietämme 1. adventtisunnuntaina tunnelmallista adventtipuutarha-juhlaa. Juhlan kuvaelmassa pimeyteen iImestyy enkeli palavan kynttilän kanssa. Hän kiertää havuista muodostetun spiraalin keskelle ja sytyttää siellä olevan kynttilän. Kukin lapsi saa vuorollaan hakea spiraalin keskeltä omaan kynttiläänsä valon. Saliin tulvii yhä enemmän valoa kynttilöiden syttyessä yksi toisensa jälkeen.

Koulussamme on myös adventtiseimi, jossa Marian tie kulkee 4 viikon aikana kivikunnan, kasvikunnan ja eläinkunnan kautta ihmiskuntaan. Näin seimi valmistuu asteittain jouluksi, jotta sinne voisi syntyä tärkein, lapsi.

Pääsiäinen

Pääsiäinen on uudestisyntymisen juhla. Koulumme alaluokkalaisille teemme pääsiäiskäytävän, luolan. Siellä lasta odottaa kaksi enkeliä, joilta apsi saa mukaansa siemenen, uuden alun. Lapsi voi kylvää siemenen multaan ja nähdä kuinka siemenestä syntyy uusi kasvi.

Kouluyhdistys ja maksut

Elias-koulu on yksityinen koulu, jota Elias-koulun kouluyhdistys ry ylläpitää. Koulu saa valtionavun lisäksi merkittävän osan varoistaan yhdistyksen vapaaehtoisina jäsen- ja ylläpitomaksuina. [...]

Lomakkeet ja oppaat

Ilmoittautumislomake alle kouluikäiselle Koulupaikan vahvistaminen tulevan syksyn ensimmäiselle luokalle (pdf) Ilmoittautuminen koulutien varrella (pdf) Matkakorttihakemus (pdf) Vapautusanomus A2-kielen opetuksesta (pdf) S-merkintä [...]

Varainhankinta

Vanhempainyhdistys järjestää vuosittain vähintään kolmet myyjäiset: syksyllä koulun perinteiset Mikkelin markkinat sekä joulu- ja kevätmyyjäiset. Vanhempainyhdistyksen varainhankintaryhmä tiedottaa tapahtumista Facebookissa [...]

Vuoden tapahtumat

Vanhempainyhdistys järjestää vuosittain vähintään kolmet myyjäiset: syksyllä koulun perinteiset Mikkelin markkinat sekä joulu- ja kevätmyyjäiset. Tarjolla on aina monenlaista herkkua [...]

Vanhemmuus on aktiivista

Elias-koulu on vanhempien perustama ja ylläpitämä. Se vaatii kenties tavallista enemmän aikaa ja sitoutumista, mutta myös palkitsee työn mielekkyydellä ja [...]

Mikä on Elias-koulu?

Elias-koulu on osa kansainvälistä koululiikettä, jonka alkuunpanija oli itävaltalainen Rudolf Steiner, joka perusti Waldorf-Astorian tehtaan työläisten lapsille uudenlaisen koulun v. [...]