Työharjoittelut

Elias-koulun yhdennellätoista luokalla oppilaat osallistuvat työharjoitteluun kahden viikon ajan. Toinen viikko on sosiaalialalla ja toinen maataloudessa.

Maatalousharjoittelu

Maatalousharjoittelun tavoitteena on antaa nuorille ihmisille konkreettisia kokemuksia maataloudesta, ja herätellä heitä pohtimaan, millainen suhde on ihmisen ja maan välillä, tai kasvien ja eläinten välillä.

Monelle pääkaupunkiseudulla elävälle nuorelle harjoittelu on ensi kosketus ruoan tuotantoon sekä ihmisiin, jotka saavat toimeentulonsa kasvien, eläinten ja maan huolenpidosta. Viikon aikana he saavat tuntuman yhdestä perusammatista työnä ja elinkeinona.

Sosiaalialan harjoittelu

Sosiaalialan harjoittelupaikat ovat tavallisesti lasten päiväkodeissa, vanhustyön laitoksissa, kehitysvammaisten parissa tai vastaavissa. Tässä harjoittelussa opetellaan vastuullisuutta ja mielenmalttia käytännössä sekä harjoitellaan sopeutumista uusiin sosiaalisiin tilanteisiin.

Käytännön työ sosiaalialalla auttaa nuoria kehittämään uudenlaista tietoisuutta inhimilliseen sosiaaliseen elämään, kun he saavat kokea omakohtaisesti jokaisen yksilön tärkeyden toisten ihmisten elämälle ja kehitykselle. Samalla he tutustuvat harjoittelupaikkansa henkilökunnan ammatillisiin vaatimuksiin ja ongelmiin.

Harjoitteluviikkojen aikana opiskelijat pitävät päiväkirjaa, ja kouluun palattua pidetään palautetunteja, jolloin jokainen pääsee kertomaan omista kokemuksistaan ja kuulemaan toisten kertomuksia erilaisista työpaikoista.

Lukioon hakeminen

Elias-koulu on mukana valtakunnallisessa yhteishaussa. Löydät meidät Opintopolku.fi -järjestelmästä nimellä Elias-koulun lukio. Avoimien ovien päivä Infotilaisuus lukioon hakeville oppilaille etänä pe 22.1 2021 klo 12.00 Infotilaisuuteen ilmoittautuminen […]
Elias-koulu
/ Add Comment

Lukion oppikirjat

Oppikirjat lukuvuodelle 2020 - 2021 10. luokka Äidinkieli 10–13 lk: Särmä oppikirja ja kurssivihot 1 – 9, Otava – käytössä koko lukion ajan. Sekä Särmä luova kirjoittaminen. Englanti: Insights 1 ja 2, […]
Elias-koulu
/ Add Comment

Lomakkeet ja oppaat

Ilmoittautumislomake alle kouluikäiselle Koulupaikan vahvistaminen tulevan syksyn ensimmäiselle luokalle (pdf) Ilmoittautuminen koulutien varrella (pdf) Matkakorttihakemus (pdf) Vapautusanomus A2-kielen opetuksesta (pdf) S-merkintä A2-kielestä päättötodistukseen (pdf) Lupahakemus opetuksesta poissaoloon (pdf) Kannatusjäsenlomake Vanhempain opas 2017–2018 (pdf)  
Elias-koulu
/ Add Comment