Purjehduksen koulumestaruuskisa

Kilpailupäivänä tavattiin HSS Sailing Centerissä aamulla vähän kahdeksan jälkeen. Suomen purjehdus ja veneilyn Lasten ja nuorten toiminnan koordinaattori Mika Hollo ja HSS:n kommodori Tapio Lehtinen toivottivat joukkueet ja vastuuaikuiset tervetulleeksi.

Veneiden purjehduskuntoon laittamisen jälkeen vaihdettiin purjehdusvaatteet ja sen jälkeen kipparikokouksessa käytiin läpi päivän ohjelma ja tiedotettiin säästä johtuvista kilpailuaikataulun muutoksista. Lisäksi käytiin läpi kilpailussa käytettävät viestiliput ja säännöt.

Kilpailu käynnistettiin suunniteltua aikaisemmin ja alkuerät oli purjehdittu jo hyvissä ajoin aamupäivällä. Tuuli oli varsin napakkaa, mutta veneet pysyivät hyvin hallinnassa. Alkuerien aikana tuli pieni ukonilma ja rankkasade, mutta se ei menoa haitannut.

Elias-koulun joukkue, (kippari Lotta Virtanen ja gastit Aapo Pennanen sekä Aurora Immonen) ajoivat alkuerän lähdöissä sijoille 4 ja 5 ja näin ollen saivat B-lohkon ensimmäisen paikan. A-lohkoon pääsi 9 joukkuetta ja B-lohkoon 5. Kilpailu oli ohi puoleen päivään mennessä.

Rannassa tarjottiin nälkäisille hotdogeja ja virvoitusjuomia. Sillä välin kilpailutoimistossa laskettiin tulokset ja sen jälkeen olikin palkintojenjakotilaisuus.

Pääpalkinto meni tällä kertaa Porvooseen:

Albert Edelfeltin koulun Pii Wahlroos, Jutta Vuorela ja Walter Wahlroos veivät koulumestaruuden. Pii Wahlroos kertoi, että joukkue lähti kilpailuun pitämään hauskaa ja tekemään parhaansa. Yhteistyö Walter-veljen kanssa sujui kultamitalin arvoisesti, vaikka pieniä erimielisyyksiäkin vesillä kuulemma tuli. Keulagasti Jutta Vuorela oli ensimmäistä kertaa veneessä ja tilanne olikin jännittävä.
– Vähän oli sellainen “apua” fiilis, mutta hyvinhän se meni. Voi olla, että veneessä tulen viihtymään jatkossakin, niin siistiä kyllä oli, summasi Jutta.

Purjehduksen koulumestaruuskilpailut herätettiin henkiin, pitkän tauon jälkeen. Ideoimassa tapahtumaa oli kesällä poisnukkunut Hannu Hoviniemi, junioripurjehduksen pitkäaikainen uranuurtaja. Hänen muistokseen on teetetty koulumestaruuskilpailulle Hannu Hoviniemi -muistokilpailun kiertopalkinto. Palkintojenjakotilaisuus oli hyvin tunteikas tapahtuma – pidimme minuutin hiljaisen hetken Hannun muistolle.

Elias-koulun joukkue sijoittui Silver-fleetin sijalle 3, ja kokonaiskilpailussa sijalle 11. Joukkueita oli yhteensä 14. Hieno tulos, varsinkin kun joukkue ei päässyt harjoittelemaan ja viimeinen gastin vaihto tapahtui torstai-iltana.

Hienoa että koulumme sai lähetettyä joukkueen purjehduksen koulumestaruuskisaan! Ensi vuonna uudestaan.

Tapahtuman sivut:

www.facebook.com/PurjehduksenKoulumestaruuskilpailut?fref=ts

KEVÄTJUHLAPUHE

Rehtori Kirsi Perttola-Ylinamman puhe Paasitornissa 1.6.2019 Hyvä juhlayleisö! Hyvät oppilaat, tulevat ylioppilaat, opettajat, henkilökunta, vanhemmat ja ystävät! Tämä vuosi on [...]

Kevätjuhlapuhe

rehtori Kirsi Perttola-Ylinampan puhe Paasitornissa 2.6.2018 Arvoisat juhlavieraat, hyvät oppilaat, tulevat ylioppilaat, opettajat, henkilökunta, vanhemmat ja ystävät! Yksi kouluvuosi on jälleen [...]

Rehtorin puhe

Vt. rehtori Gitte Forsbergin puhe kevätjuhlassa 3.6.2017 Rakkaat oppilaat, arvoisat abiturientit, hyvät vanhemmat, sukulaiset sekä kunnioittamani kollegat Elias-koulussa. Meidän elämämme [...]

Kevätjuhla 2017

Ylioppilas Wilhelmina Forsbergin puhe kevätjuhlassa 3.6.2017 Arvoisa rehtori, opettajat, juhlavieraat ja erityisesti me uunituoreet ylioppilaat. On aika uskomatonta, että olemme nyt [...]

Itsenäisyyspäivän puhe

12. luokan oppilaan Shabnam Momenin puhe itsenäisyyspäivän juhlassa 4.12.2015 Hyvät kuulijat, Uskon, että Suomen itsenäisyyspäivä on tärkeä monille suomalaisille ja [...]

Purjehduksen koulumestaruuskisa

Kilpailupäivänä tavattiin HSS Sailing Centerissä aamulla vähän kahdeksan jälkeen. Suomen purjehdus ja veneilyn Lasten ja nuorten toiminnan koordinaattori Mika Hollo [...]