Kevätjuhla 2011

[singlepic id=130 w=600 h=400 float=]

Vuosirehtori Himmi Raition puhe ylioppilaille kevätjuhlassa 4.6.2011

Hyvät ylioppilaat, ylioppilaiden vanhemmat ja hyvä Elias-koulun väki

Alpo Noposen runoa mukaillen ”olen miettinyt toisenkin tuokion,
minä aikana ihminen kaunein on”…”

”On toiveita täysi ja uljas hän,
hän uhkuvi voimia elämän;
viel’ otsalla kirkkaus aamuinen
kuin sankari käypi hän riemuiten,
on poskilla verevä rusko,
poven täyttää luottamus, usko.
Hän seppelöidyllä purrellaan
elon virtaa valmis on laskemaan,
meren aavan hän etsivi selkää,
ei kareja myrskyjä pelkää.”

Hyvät ylioppilaat, näen teidät mielessäni kukkakimput käsissänne tulossa kouluun ensimmäisenä koulupäivänä hyvin vakavina suurin odotuksin. Näen myös vanhempanne, jotka olivat vakavan pohdinnan jälkeen päättäneet valita kouluksenne Elias-koulun, kyläkoulun keskellä kaupunkia, tuon tutun ja turvallisen koulun, jossa kaikki tuntevat toisensa. Näen myös teidän taipaleenne ensin Railan ja Sirkan hyvässä hoivassa tarinoiden, oppimisen ja kasvamisen opettelussa. Näen, että olette rinnakkaisluokkalaisia ja teidän on mahdotonta kahdeksannella luokalla ajatella, että yhdistyisitte yhdeksi luokaksi, sillä niin tyhmiä rinnakkaisluokan oppilaat mielestänne ovat. Kävitte läpi kaikki kasvun eri vaiheet, suuresta innostuksesta ”ei vois vähemmän kiinnostaa” -vaiheen kautta tietoa janoaviksi ja taitaviksi opiskelijoiksi.

Hyvät eliaskoululaiset, niin kotona kuin koulussakin panostimme teihin kaiken innostuksemme, osaamisemme, huolehdimme teistä ihan liiankin kanssa. Aina välillä opiskelitte oikein innolla, mutta sitten joskus olitte taas hyviä selittelemään, puhumaan opettajia ympäri, saamaan jatkoaikaa tekemisillenne kerta toisensa jälkeen, vaikka me opettajat niin usein päätimme, ettemme niin tekisi. Te kasvoitte, me kasvoimme, vanhempanne kasvoivat. Valtava tiedon ja taidon määrä muokkasi teistä vuosien varrella vahvoja persoonia ja luovia ajattelijoita. Nyt tämä kolmentoista vuoden yhteistyö on osaltamme tehty ja näin ”kokonaispaketti” on saatu valmiiksi.

Ylioppilaat, millaisia laatupaketteja teistä onkaan tullut! Te lähdette täältä maailmalle hyvin eväin. Teillä on hyvä tietoisuus siitä, mitä kaikkea elämä voikaan teille antaa.

Ylioppilaat, millaisia laatupaketteja teistä onkaan tullut! Te lähdette täältä maailmalle hyvin eväin. Teillä on hyvä tietoisuus siitä, mitä kaikkea elämä voikaan teille antaa.

Meiltä Elias-koulusta lähteneet ylioppilaat ovat suuntautuneet laajasti eri aloille. On insinöörejä, opettajia, arkkitehtejä, on yliopistossa uransa luoneita, hoiva-alalle suuntautuneita, niin ruoka-alan ammattilaiset kuin metallialan osaajatkin ovat pärjänneet hyvin alallaan, samoin kuin taito- ja taiteentekijät ovat saaneet joukkoonsa hyviä osaajia.

Minä tiedän, me tiedämme, että myös te olette tätä valiojoukkoa ja tulette menemään unelmienne kanssa vaikka läpi harmaan kiven. Haluan toivottaa teille menestystä ja onnea matkallanne maailmaan edelleen mukaillen Alpo Noposen runoa:

”Kun silmänsä näen mä säihkyvän,
kun uhrauksiin on valmis hän.
Hän kaunis on, min’ en tietää vois,
minä hetkenä ihminen kauniimpi ois.”

Rehtorin puhe

Vt. rehtori Gitte Forsbergin puhe kevätjuhlassa 3.6.2017 Rakkaat oppilaat, arvoisat abiturientit, hyvät vanhemmat, sukulaiset sekä kunnioittamani kollegat Elias-koulussa. Meidän elämämme [...]

Kevätjuhla 2017

Ylioppilas Wilhelmina Forsbergin puhe kevätjuhlassa 3.6.2017 Arvoisa rehtori, opettajat, juhlavieraat ja erityisesti me uunituoreet ylioppilaat. On aika uskomatonta, että olemme nyt [...]

Itsenäisyyspäivän puhe

12. luokan oppilaan Shabnam Momenin puhe itsenäisyyspäivän juhlassa 4.12.2015 Hyvät kuulijat, Uskon, että Suomen itsenäisyyspäivä on tärkeä monille suomalaisille ja [...]

Purjehduksen koulumestaruuskisa

Kilpailupäivänä tavattiin HSS Sailing Centerissä aamulla vähän kahdeksan jälkeen. Suomen purjehdus ja veneilyn Lasten ja nuorten toiminnan koordinaattori Mika Hollo [...]